INVESTEȘTE ÎNȚELEPT

ÎN FAMILIA TA

O experiență de neuitat!

Cine vorbește

Arta Căsniciei nu este doar o înregistrare a unor vorbitori la o conferință de familii. Acest material video include părerea mai multor oameni cu experiență și consilieri, așa cum sunt: Al Mohler, Voddie Baucham, Crawford Loritts și Dennis Rainey.

Voddie Baucham

Voddie Baucham

Dr. Voddie Baucham Jr. are multe responsabilități. Este soț, tată, pastor, autor de carți, profesor, conferențiar și inițiator de biserici. În prezent este pastor și predicator la Grace Family Baptist Church din Spring, Texas. Împreuna cu Bridgit, soția sa, sunt căsătoriți din 1989 și au șase copii.
Bryan Carter

Bryan Carter

Bryan L. Carter (M.A., Dallas Theological Seminary) este pastor senior la Concord Church în Dallas, Texas. Este prezent în viața orașului Dallas în diverse roluri și găzduiește o conferință națională pe tema predicării expozitive. Este căsătorit cu Stephanie, de care s-a îndragostit în facultate, și au împreuna trei copii.
Michael Easley

Michael Easley

Dr. Michael Easley este autor, vorbitor și fost președinte al „Moody Bible Institute”, pastor și conferențiar. El și Cindy, soția lui, au patru copii și locuiesc aproape de Nashville, Tennessee, unde Michael este pastor cordonator al Fellowship Bible Church.
Crawford Loritts

Crawford Loritts

Dr. Crawford Loritts este pastor senior la „Fellowship Bible Church”, din Roswell, Georgia, precum și gazda emisiunii zilnice Living a Legacy. Cunoscut și peste hotare ca profesor și autor, a scris, printre altele: A Passionate Commitment, Leadership as an Identity și and Never Walk Away. Este căsătorit de patruzeci de ani cu Karen și au împreună patru copii și cinci nepoți.
Dave Harvey

Dave Harvey

Dr. Dave Harvey (D. Min., Westminster Theological Seminary) se ocupă de plantarea de biserici, îngrijirea bisericilor și misiune internațională în cadrul Sovereign Grace Ministries, făcând parte din echipa de conducere începând cu anul 1995. Este autorul carții When Sinners Say I Do și este coautor la cartea Worldliness: Resisting the Seduction of a Fallen World. Locuiește împreuna cu soția sa Kimm în West Chester, Pennsylvania, și au patru copii.
Al Mohler

Al Mohler

Dr. R. Albert Mohler Jr. este președinte al Southern Baptist Theological Seminary. Unul dintre liderii evanghelicilor americani, Dr. Mohler este recunoscut în primul rând ca gazetar și comentator pe probleme culturale. A scris numeroase cărți, dintre care amintim Words from the Fire și este gazda a emisiunii: The Albert Mohler Program.De asemenea, este un blogger foarte citit. E căsătorit cu Mary și au doi copii.
Bryan Loritts

Bryan Loritts

Bryan este pastor coordonator la Fellowship Memphis Church, o biserică multiculturală cu misiuni urbane în comunitatea din Memphis. Deține o diploma de masterat în teologie și este, în prezent, doctorand. Pe lânga lucrările din comunitatea din Memphis, Bryan a ajuns, grație misiunii sale, în diverse locuri din america ca vorbitor. A scris cartea God on Paper și a contribuit la Great Preaching. El și soția lui, Korie, au trei baieți.
Wayne Grudem

Wayne Grudem

Dr. Wayne Grudem este profesor cercetător de teologie și studii biblice la Phoenix Seminary. A fost membru al comitetului de supraveghere pentru traducerea „English Standard Version” a Bibliei și editor general al „ESV Study Bible”. Margaret este casnică cu normă întreagă și conduce grupuri de ucenicie pentru soțiile de pastori. Au trei copii mari și doi nepți.
Mary Kassian

Mary Kassian

Mary Kassian este autoare premiată, vorbitoare cu reputație internațională și profesor eminent la „Southern Baptist Seminary”. A publicat mai multe cărți și studii biblice, printre care In My Father’s House: Finding Your Heart’s True Home, Conversation Peace, Vertically Inclined,și the Feminist Mistake. Absolventă a secției de Medicină recuperatorie, Marry a frecventat cursuri de nivel doctoral de teologie sistematică și a predat la diverse seminarii în toată America de Nord. Mary și soțul ei, Brent, care locuiesc în Canada, au celebrat al 25-lea an al căsniciei lor și au trei băieți tineri adulți.
Russell Moore

Russell Moore

Russell D. Moore este vicepreședinte senior al departamentului academic și decan al școlii de teologie din cadrul „ The Southern Baptist Theological Seminary” din Louisville, Kentucky. De asemenea, este pastor și predicator la „Highview Baptist Church” din Louisville, scriitor (Adopted for Life) și conferențiar. Totodată este senior editor la Touchstone: A Journal of Mere Christianity. Postează cu regularitate pe blogul propriu la adresa russellmoore.com. Împreună cu Maria, soția sa, au patru baieți.
Tim Muehlhoff

Tim Muehlhoff

Dr. Tim Muehlho (Ph.D., University of North Carolina at Chapel Hill) a lucrat în conducerea „Campus Crusade for Christ ”, începând cu anul 1986, iar în prezent predă cursuri de comunicare interpersonală, retorică și comunicare familială la „Biola University”. Este autorul carților: Marriage Forecasting, Authentic Communication, și The God Conversation (la care a colaborat cu J. P. Moreland). Atât Tim cât și Noreen, soția lui, vorbesc adesea la conferținele „FamilyLife”, pe tema căsniciei. Locuiesc în Brea, California, împreună cu cei trei baieți ai lor.
Bobby Scott

Bobby Scott

Bobby Scott este pastor învațator la Los Angeles Community Bible Church, profesor la Los Angeles Bible Training School, precum și conferențiar asociat la The Master’s Seminary. Deține doua masterate obținute la „The Master’s Seminary”(TMS). Scott este editor general la „Secret Sex Wars” – o antologie biblică ce cuprinde șapte personalități creștine. Își prețuiește familia – pe devotata sa soție, Naomi, și pe cei șase copii ai lor.
Barbara Rainey

Barbara Rainey

Barbara Rainey, împreună cu soțul ei, Dennis,este fondatorul FamilyLife. Ea a scris numeroase cărți despre familie în ultimii 20 de ani împreună cu Dennis. Dar de curând a scris câteva cărți singură cum ar fi, When Christmas Came, Thanksgiving: A Time to Remember, Symphony in the Dark (co-autoare cu fica ei Rebecca Mutz), și Barbara și Susan’s Guide to the Empty Nest. Este de asemenea vorbitoare și o artistă dăruită.
Dennis Rainey

Dennis Rainey

Dr. Dennis Rainey este preedintele „FamilyLife”și absolvent al Dallas Theological Seminary. Gazda a emisiunii radiofonice FamilyLife Today, care beneficiază de o acoperire națională. Dennis este editor la HomeBuilders Couples Series® . Dennis este autorul mai multor cărți printre care și Staying Close, câștigător a Gold Medallion Award a Evangelical Christian Publishers Association. Au șase copii și opt nepoți.
Paul David Tripp

Paul David Tripp

Dr. Paul Tripp a inițiat biserici, a fost muzician, profesor, autor și fondator de școală creștină. În prezent, este președinte la Paul Tripp Ministries și face parte din grupul pastoral al Tenth Presbyterian Church în Philadelphia. De asemenea, preda un curs de viață pastorală la Redeemer Seminary din Dallas. Paul și Luella, cu care este căsătorit de aproape patruzeci de ani, au patru copii.

Subiecte acoperite

Sesiunea întâi

– DRAGOSTEA Apare – Scopul și planul lui Dumnezeu

 • Dumnezeu a rânduit căsnicia și are un plan măreț pentru ea.
 • Cel dintâi scop al căsniciei este să reflecte slava lui Dumnezeu.
 • Este important să-ți primești soțul/soția ca pe un dar desăvârșit al lui Dumnezeu pentru tine.

Sesiunea a doua

– DRAGOSTEA Pălește – Cum să învingi izolarea

 • Cuplurile se îndreaptă în mod firesc către izolare.
 • Slăbiciunile și deosebirile ce există între noi ne pot despărți.
 • Păcatul a afectat fiecare căsnicie.
 • Evanghelia aduce vindecare și împăcare.
 • Cuplurile trebuie să invețe să umble în viața de căsnicie prin puterea Duhului Sfânt.

Sesiunea a treia

– DRAGOSTEA Dansează – Îndeplinirea responsabilităților

 • Dumnezeu a rânduit în căsnicie responsabilități distincte pentru bărbat și femeie.
 • Cu toate că au responsabilități diferite, cei doi sunt egali ca valoare.
 • Dumnezeu îi cheamă pe bărbați să manifeste o iubire jertfitoare și să-și conducă soțiile.
 • Dumnezeu le cheamă pe femei să-și respecte și să-și sprijine soții

Sesiunea a patra

– DRAGOSTEA Se Clatină – Comunicare și conflict

 • Conflictul este un fapt obișnuit în orice căsnicie.
 • Obiectivul nu este eliminarea conflictului, ci deprinderea modalității potrivite de rezolvare a lui atunci când se ivește.
 • Rezolvarea corectă a conflictelor are loc atunci când, în cadrul cuplului, există disponibilitatea de a cere și de a oferi iertare.

Sesiunea a cincea

– DRAGOSTEA Sfârâie – Experimentând adevărata intimitate

 • Dumnezeu a creat sexul și a avut un plan minunat în gând.
 • Viață sexuală împlinită este consecința unei relații maritale împlinite.
 • Scopul suprem al sexului este să-I aducă slavă lui Dumnezeu prin celebrarea unității noastre.

Sesiunea a șasea

– DRAGOSTEA Continuă – O moștenire durabilă

 • Pentru a lăsa în urmă o moștenire sfântă, trebuie să ne gândim la impactul pe care îl vor avea viețile noastre asupra generațiilor viitoare.
 • Speranța de a lăsa o moștenire durabilă are ca bază Evanghelia lui Isus Hristos.
 • Pentru a lăsa o moștenire sfântă, trebuie să pui acum prima cărămidă.

Q&A(Întrebări și răspunsuri)

Aici se află întrebările frecvente pe care le primim cu privire la “Arta Căsniciei”. Dacă aveţi alte întrebări, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de email contact@familylife.ro

Î: Ce este „Arta Căsniciei”?

R: Destinat folosirii de către biserici, grupuri mici sau ca un eveniment al comunităţii, “Arta Căsniciei” este un program realizat de organizaţia Family Life, care vine în ajutorul cuplurilor căsătorite în vederea consolidării şi menţinerii unor căsnicii frumoase şi evlavioase. Materialele de bază din cadrul programului “Arta Căsniciei” sunt trei DVD-uri care conţin şase sesiuni video şi două manuale de lucru (pentru soţ şi soţie). Acestea au fost realizate de specialişti în consilierea familiilor, iar în secţiunea “Cine vorbeşte în Arta Căsniciei” găsiţi scurte prezentări ale acestor specialişti. Materialele “Arta Căsniciei” conţin învăţături de specialitate, povestiri relevante, interviuri cu oameni de pe stradă, mici scenete pline de umor şi multe alte lucruri pentru a descrie provocările şi frumuseţea unei căsnicii reuşite.

Î: De ce să alegem tocmai Arta Căsniciei şi nu altă conferinţă cu materiale video?  

R: În loc să filmăm un eveniment desfăşurat într-un hotel sau în vreo biserică, am conceput acest eveniment astfel încât să pornească de la materialul video. FamilyLife a adunat laolaltă sfaturi ale experţilor, istorisiri captivante, mărturii autentice şi anecdote haioase într-un colaj video menit să ajute cuplurile să experimenteze din plin tiparul lui Dumnezeu pentru căsnicie.

Î: Putem să aducem şi copiii cu noi?

R: Organizaţia FamilyLife acordă o atenţie deosebită copiilor. Totuşi, pentru ca nu cumva să fiţi distraşi de la obiectivele evenimentului şi din respect pentru alţi participanţi, vă recomandăm să nu aduceţi copiii cu dumneavoastră.

Î: Va trebui să particip la discuţii în grup?

R: Acest eveniment n-a fost conceput de către FamilyLife pentru discuţii în grup. Cu toate acestea, fiecare coordonator local al întâlnirilor are libertate deplină să se adapteze la nevoile grupului căruia i se adresează. Dacă vă stânjeneşte ideea de a discuta în grup, luaţi legătura cu organizatorul evenimentului din zona dumneavoastră.

Î: Va trebui să particip la diversele proiecte împreună cu soţul/soţia?

R: Aceste eveniment a fost gândit în aşa fel încât proiectele deţin o pondere deosebit de însemnată. Aceste proiecte vă permit să aplicaţi imediat tot ceea ce aţi învăţat din sesiunile video despre căsnicie. Insistăm să consideraţi prioritară realizarea acestor proiecte în timpul alocat lor. Am primit numeroase aprecieri care susţin că aceste proiecte sunt partea cea mai interesantă de pe parcursul evenimentului.

Î: Pot participa la Arta Căsniciei persoane necăsătorite sau cupluri logodite?

R: DESIGUR! De fapt, este chiar FOARTE recomandat. Acest eveniment îi va ajuta pe participanţi să îşi facă o idee clară vizavi de ceea ce presupune legământul căsniciei şi va fi o temelie solidă pentru cuplurile logodite care urmează să se căsătorească în curând.

Î: Sunt divorţat/ă. Mă voi simţi stânjenit/ă la acest eveniment?

R: Divorţul este o realitate de care am ţinut cont atunci când am conceput acest eveniment. Ne-am focalizat cu precădere asupra căsniciei actuale, evitând să inducem vinovăţii pentru greşelile din trecut. Admitem însă că un eveniment de această factură poate genera un anumit disconfort în măsura în care stârneşte amintiri şi regrete vizavi de experienţele anterioare. Rugăciunea noastră este să veniţi la acest eveniment cu dorinţa fierbinte de a face ca actuala dumneavoastră căsnicie să fie una solidă, sănătoasă şi durabilă, chiar dacă, pentru a atinge acest deziderat, va trebui să răscoliţi amintiri dureroase.

Î: Avem o căsnicie minunată. La ce mi-ar folosi să particip la un astfel de eveniment?

R: Fiecare relaţie de căsnicie este una în continuă mişcare. Fie vă apropiaţi unul de altul, fie vă îndepărtaţi. Din păcate, se pare că tendinţa noastră firească este să ne îndepărtăm unul de altul în timp. Din când în când, fiecare căsnicie are nevoie de nişte ajustări, indiferent cât de bine ar funcţiona. Acest eveniment este conceput să consolideze chiar şi cele mai reuşite căsnicii. De asemenea, e un prilej să vă amintiţi că reprezentaţi darul lui Dumnezeu unul pentru celălalt.

Î: Ce se întâmplă dacă mă înscriu, dar, din cine ştie ce motiv, nu pot participa? Îmi primesc banii înapoi?

R: Coordonatorii de grup trebuie să decidă din timp împreună cu echipa de conducere cum se va răspunde la această întrebare.

RESURSE

Aici aveți resursele necesare pentru promovarea, găzduirea și conducerea unui eveniment ARTA CĂSNICIEI. Acesta este locul unde găsiți Ghidul Organizatorului pentru a găzdui evenimentul Arta Căsniciei și materialele de promovare pentru comunitatea dvs.


Cumpărați manuale și pachete ARTA CĂSNICIEI pentru evenimentul  pe care-l organizați:

Manual Arta Căsniciei

Pachet Arta Căsniciei (2 manuale+3 DVD)

Ghiduri

Ghid de rugăciune pentru conferință

Manualul organizatorului de evenimente.

 Materiale de promovare a evenimentului

Deschideți fișierul PDF, completați spațiile libere cu datele evenimentului dumneavoastră, după care listează materialele la imprimantă.

Afiș format A3 – conferință

Afiș A3 – seminar.

Invitații

Cupon cadou

Banner 2/3

Prezentare Power Point.

Semne de direcționare

Formular de înregistrare

ALTE MATERIALE

Diploma de participare

 Cutie – cereri de rugăciune