Auzim tot timpul că bărbaţilor nu le place să citească. Serios? Atunci cum se face că aşa multe biblioteci vestite din lume au fost clădite şi colecţiile au fost strânse de către bărbaţi?
Cum se face că aşa mulţi autori de cărţi sunt bărbaţi? Nu, nu mai credem această idee. Bărbaţilor le place să citească, doar că nu le place să fie plictisiţi. De aceea am încercat să concepem acest caiet de studiu într-un mod care să atragă o mare varietate de bărbaţi, atât pe cei care „vor să facă treabă repede”, cât şi pe cei care vor să zăbovească puţin asupra studiului. Ne propunem să te ajutăm să înţelegi cele cinci trepte din viaţa unui bărbat, să înţelegi cum înaintezi cu fiecare treaptă şi să te ajutăm mai apoi să concepi un plan personalizat de acţiune pentru a progresa într-un domeniu esenţial din viaţa ta. Sperăm ca toate acestea să se desfăşoare în cadrul unui grup de „camarazi de război” să le zicem, un grup de bărbaţi care îşi vor împărtăşi unii altora gândurile şi poveştile de viaţă, ajutându-se reciproc să devină mai buni.

Citește mai mult

Jucător de prima ligă

Jucător de prima ligă

În anul 1945, pe când avea 26 de ani, Jackie Robinson nu credea că are vreun viitor în baseballul profesionist.1 Absolvent al universităţii UCLA şi veteran al celui de-al Doilea Război Mondial, încerca să-şi câştige traiul jucând pentru echipa Kansas City Monarchs,...

citește mai mult
Cum să devii mesager peste generații

Cum să devii mesager peste generații

Prietenul meu Crawford Loritts are viziunea de a se implica în viaţa tinerilor lideri. În anul 2003, ne-a invitat pe mine şi pe alţi nouă bărbaţi să ne alăturăm unui număr de 40 de tineri la o conferinţă despre mentori. La sfârşitul evenimentului, toţi cei zece...

citește mai mult
Ani grei

Ani grei

Era o invitaţie căreia Winston Churchill nu-i putea rezista. Nu era el omul care să se dea în lături de la luptă.1 Cu doar un an în urmă, în 1933,  societatea de dezbateri Oxford Union vota decisiv o declaraţie: „Această organizaţie nu va lupta în niciun caz pentru...

citește mai mult
Cele trei scuze

Cele trei scuze

Cum se face că unii bărbaţi pot demara sarcini de amploare şi pot depăşi piedici incredibile la serviciu, dar rămân pasivi în relaţiile cu ceilalţi sau în conducerea familiei? Este ca o boală care îi afectează pe bărbaţi. Niciunul nu este omis de virusul pasivităţii....

citește mai mult
Bărbați adevărați

Bărbați adevărați

În zilele care au urmat atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001, m-au impresionat toţi acei bărbaţi curajoşi care au fugit spre turnurile în flăcări şi şi-au riscat sau poate chiar şi-au sacrificat viaţa ca să-i salveze pe alţii. Peggy Noonan a scris foarte...

citește mai mult
Un bărbat rezistent

Un bărbat rezistent

Părea o călătorie nebunească1, o acţiune extrem de riscantă. Cum să vâsleşti într-o barcă de salvare de aproape şapte metri prin apele îngheţate de la Polul Sud, înfruntând puternice rafale de vânt şi valuri de peste 15 metri înălţime, până la o insuliţă aflată la...

citește mai mult
Steaua polară

Steaua polară

Studiind subiectul masculinităţii de mai bine de 30 de ani, am căutat cele mai bune descrieri sau definiţii ale unui bărbat adevărat. Ca să se poată responsabiliza, bărbatul trebuie mai întâi să-şi înţeleagă ţinta, ce anume vrea să fie şi să facă. Două dintre...

citește mai mult

Cei ce au contribuit

Dennis Rainey

Dennis Rainey

Dennis este preşedintele şi directorul executiv al FamilyLife, o lucrare din cadrul organizaţiei Campus Crusade for Christ, şi una dintre gazdele programului radiofonic FamilyLife Today, transmis naţional. A scris singur sau împreună cu alţii mai bine de 20 de cărţi, inclusiv Stepping Up: A Call to Courageous Manhood. A fost invitat să vorbească la numeroase conferinţe „Un weekend de neuitat” atât în SUA, cât şi în străinătate. Dennis şi Barbara, soţia sa, au şase copii şi mulţi nepoţi.
Robert Lewis

Robert Lewis

Robert Lewis este doctor în teologie, fondatorul organizaţiei Men’s Fraternity. Îşi doreşte cu înflăcărare să-i ajute pe bărbaţi să descopere principiile biblice ale bărbaţilor adevăraţi. Este autorul mai multor cărţi, printre care Raising a Modern-Day Knight şi Rocking the Roles: Building a Win-Win Marriage. Robert şi soţia sa, Sherard, au patru copii, deveniţi deja adulţi.
James MacDonald

James MacDonald

James MacDonald este doctor în teologie şi pastor senior la Harvest Bible Chapel. Emisiunea sa „Walk in the Lord” este transmisă la radio şi televizor şi are un public de mai bine de 3.000.000 de persoane pe săptămână. Viziunea lui James este ca Dumnezeu să-l folosească pentru a planta 1.000 de biserici în timpul vieţii lui. Împreună cu Kathy, soţia sa, locuieşte în Illinois şi au trei copii şi cinci nepoţi.
Tony Dungy

Tony Dungy

Tony Dungy s-a născut şi a crescut în Jackson, statul Michigan. El şi Lauren, soţia sa, au cinci copii. A fost fotbalist profesionist şi antrenor la Indianapolis Colts. În anul 2007 a devenit primul antrenor de culoare care a câştigat Super Bowl. În ianuarie 2009 şi-a anunţat retragerea de la echipă, punând astfel capăt unei cariere de 31 de ani.
Voddie Baucham

Voddie Baucham

Voddle Baucham Jr, doctor în teologie, este soţ, tată, pastor, autor de cărţi, profesor universitar, conferenţiar şi fondator de biserici. În prezent este pastor şi predicator la Grace Family Baptist Church din Spring, Texas. El şi Bridget, soţia sa, au şapte copii.
Matt Chandler

Matt Chandler

Matt este pastor senior la The Village Church în Highland Village, Texas. Totodată este implicat şi în plantarea de biserici, atât la nivel local, cât şi internaţional, prin diferite parteneriate. Este căsătorit cu Lauren şi au trei copii.
Crawford Loritts

Crawford Loritts

Dr. Crawford Loritts este pastorul senior al bisericii Felowship Bible Church din Roswell, Georgia, dar şi gazda programului radiofonic „Living a Legacy”, învăţător biblic cu recunoaştere internaţională şi autorul câtorva cărţi, printre care A Passionate Commitment, Leadership as an Identity şi Never Walk Away. Este căsătorit cu Karen din 1971. Au patru copii şi opt nepoţi.
Gregg Harris

Gregg Harris

Gregg slujeşte în biserica presbiteriană Gresham Household of Faith din Oregon. Este recunoscut pe plan internaţional ca unul dintre primii militanţi ai mişcării pentru educaţie creştină la domiciliu. A scris un bestseller: The Christian Home School. Are şapte copii cu răposata sa soţie, Sono.
Chuck Farneth

Chuck Farneth

Chuck este director al Outdoor Legacy, o organizaţie creştină care îi ajută pe bărbaţi să înţeleagă ce înseamnă să fie bărbaţi din perspectiva Bibliei şi îi îndeamnă să investească în viaţa copiilor lor. Chuck a luat medalia de aur la concursul de pescuit la muscă din cadrul competiţiei televizate Great Outdoor Games la ESPN. Împreună cu Sherry, soţia sa, locuieşte în Heber Springs, Arkansas.
Greg Gunn

Greg Gunn

Greg are o companie care prestează servicii financiare de 22 de ani. A lucrat întotdeauna cu familii, ajutându-le să-şi gestioneze banii. Prin intermediul lucrării Family Vision Ministry, pe care a fondat-o împreună cu Mark Naylor, poate influenţa profund familiile cu un mesaj care merită transmis generaţiilor viitoare. Declaraţia lor de misiune este aceasta: „Să vedem că toate familiile, generaţie după generaţie, trăiesc pe deplin pentru Dumnezeu”.
Matt Hammitt

Matt Hammitt

Matt este un cantautor creştin şi membru fondator al trupei Sanctus Real. În ultimii zece ani, trupa sa, nominalizată la premiile Grammy şi laureată cu premiul Dove, a scos cinci albume şi a ajuns cu 14 melodii în fruntea topurilor.
Joshua Harris

Joshua Harris

Joshua este pastor senior al bisericii Covenant Life din Gaithersburg, statul Maryland. În harul Său, Dumnezeu i-a îngăduit să scrie cinci cărţi, printre care: Adio amoruri, Dug Down Deep: Building Your Life on Truths That Last şi cea mai recentă, Humble Orthodoxy: Holding the Truth High Without Putting People Down. El şi soţia sa, Shannon, au trei copii.
Dan Allender

Dan Allender

Dr. Dan B. Allender e absolvent al Westminster Theological Seminary şi are un doctorat în consiliere psihologică de la Michigan State University. Actualmente predă consilierea la Seattle School of Theology and Psychology. Călătoreşte considerabil, fiind invitat să-şi prezinte opinia în ce priveşte recuperarea în urma abuzului sexual, dragostea şi iertarea, închinarea şi alte subiecte similare. Dan este autorul cărţilor: O inimă rănită şi Calea spre vindecare şi coautor al mai multor cărţi, împreună cu dr. Tremper Longman.
Bill Bennett

Bill Bennett

William J. Bennett are titlul de doctor şi este printre cele mai influente personalităţi din America în chestiuni de cultură, politică şi educaţie. Este gazda unei emisiuni radiofonice transmisă la nivel naţional: „Bill Bennett’s Morning in America”. A publicat şi a redactat 16 cărţi. Două dintre ele, The Book of Virtues şi The Children’s Book of Virtues, se numără printre cele mai vândute cărţi ale deceniului  trecut. Are împreună cu soţia sa, Elayne, doi fii şi locuieşte în Maryland.
David Naugle

David Naugle

David K. Naugle are un doctorat în filosofie şi unul în teologie şi este şeful catedrei de filosofie de la Dallas Baptist University, unde lucrează de 20 de ani. Slujeşte şi în Wilberforce Forum, grupul de experţi creştini susţinut de organizaţia Prison Fellowship, aproape de Washington. Cea mai recentă carte a sa se intitulează Reordered Love, Reordered Lives: Learning the Deep Meaning of Happiness. Locuieşte cu soţia, Deemie, în Duncanville, Texas.
Eric Metaxas

Eric Metaxas

Eric a avut o carieră destul de eclectică. A scris scenarii pentru desenele animate VeggieTales, dar a scris şi pentru Chuck Colson şi cotidianul New York Times. Este autorul a numeroase bestselluri. Biografiile sale, cărţile pentru copii şi lucrările de apologetică au fost traduse în numeroase limbi. Cartea sa intitulată Bonhoeffer – pastor, martir, profet, spion a fost inclusă în lista cu bestselluri de către New York Times. Iar biografia sa Amazing Grace: William Wilberforce and the Heroic Campaign to End Slavery a însoţit oficial filmul artistic Mai aproape de cer (NT: tot Amazing Grace în engleză). Eric locuieşte în Manhattan, împreună cu soţia şi fiica.

Resurse

Promovare eveniment / grup de bărbați

Afiș format A3
Power Point de prezentare

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru organizarea unui eveniment Ascensiunea sau pentru a începe un studiu cu un grup de bărbați, vă rugăm să ne scrieți !

10 + 6 =