FAMILYLIFE

Transformă-ți căsnicia într-una mai bună!
Cine suntem

„Family Life” este un departament al Fundaţiei România Pro-Culture, care îşi propune să vină în sprijinul familiilor din România, ajutând la consolidarea căsniciilor şi oferind un cadru de învăţare şi aplicare a principiilor sănătoase în viaţa de familie.

Programele noastre abordează subiecte practice cum ar fi: menținerea unității în căsnicie, îmbunătățirea comunicării între soţ şi soţie, rezolvarea conflictelor, păstrarea romantismului în relaţia soţ-soţie, creşterea copiilor, administrarea finanţelor în căsnicie etc.

Principiile prezentate în cadrul programelor dezvoltate de „Family Life” au la bază etica creştină, deoarece această perspectivă asupra familiei ajută la crearea unui climat de acceptare şi respect între soţi, oferind în același timp, o bază pentru creșterea unor copii care vor îmbrățișa valori sănătoase pentru viețile lor.

Obiectivele FamilyLife

„Family Life” îşi propune ca, în parteneriat cu alte fundaţii şi instituţii ale statului, să ajute cât mai multe familii din ţara noastră să descopere şi să trăiască principii sănătoase de viaţă, şi astfel să se bucure de relaţii cu adevărat semnificative în familiile lor.

Obiectivele „Family Life”

 1. Sprijinirea cuplurilor căsătorite în dezvoltarea unei relaţii mai bune între soţ şi soţie;
 2. Pregătirea părinţilor în vederea îmbunătăţirii abilităţilor lor de creştere a copiilor;
 3. Pregătirea tinerilor care doresc să se căsătorească, pentru a-i ajuta să pună bazele unei căsnicii solide.
Activitățile

Conferinţe şi seminarii

 • Conferinţa „Un weekend de neuitat” este concepută să fie un timp „de evadare”, în care soţul şi soţia să se focalizeze doar pe relaţia lor. Conferinţa cuprinde şapte seminarii şi proiecte de cuplu, în care soţul şi soţia primesc informaţii practice, care vor ajuta căsnicia lor să devină mai bună.
 • Conferinţa despre creşterea copiilor– Prin seminariile şi proiectele pentru părinţi, aceasta îşi propune să le ofere informaţii de bază despre rolul lor, ajutându-i să înţeleagă privilegiul de a fi tată şi mamă. La sfârşitul acestei conferinţe fiecare cuplu va avea un plan concret pentru creşterea copiilor.
 • Conferinţa „Pregătire pentru căsătorie” se adresează tinerilor care doresc să se casătorească şi are ca scop pregătirea lor în vederea zidirii unei relaţii sănătoase.

Temele de mai sus sunt abordate şi separat în cadrul unor seminarii cu durata de 1-2 ore, în funcţie de timpul disponibil şi de nevoile celor care doresc să participe la astfel de acţiuni.

Alte activităţi:

 • Consilierea cuplurilor căsătorite;
 • Programul „Mereu Romantici” pentru tinerii căsătoriţi;
 • Programul „Sunt un tată bun”, pentru motivarea taţilor în împlinirea rolului lor;
 • Parteneriate cu alte organizaţii şi instituţii care au acelaşi scop: consolidarea relaţiilor în familiile din România;
 • Producerea de materiale despre viaţa de familie: pliante, broşuri, filmuleţe etc.
 • Dezvoltarea de website-uri pe tema relaţiilor în familie (www.familylife.ro şi www.suntuntatabun.ro).
Ai nevoie de ajutor? Comunica cu noi
Essential SSL