Povestea noastră

Primele acțiuni ale fundației Family Life în țara noastră au avut loc în anii 1993-1998, când două cupluri căsătorite din Statele Unite, Mike și Kathy Uno, respectiv Drew și Kit Coons, au organizat câteva conferințe pentru familiile din România (Bușteni și Iași).

După anul 2004, au fost traduse în limba română o parte din materialele Family Life și au fost organizate traininguri pentru speakeri Family Life și conferințe Mereu Romantici.

În România, prima echipă Family Life s-a format în 2010, cu un grup de familii care și-au propus să creeze un cadru în care căsniciile să fie frumoase și puternice, părinții să fie pregătiți pentru numeroasele provocări din viața copiilor lor, la orice vârstă, iar tinerii care doresc să se căsătorească să învețe cum se construiește o relație romantică și responsabilă, pentru totdeauna.

Programele noastre abordează subiecte practice cum ar fi: menținerea unității relației, în ciuda diferențelor; îmbunătățirea comunicării între soţ şi soţie; rezolvarea conflictelor; păstrarea romantismului în relaţia soţ-soţie; creşterea copiilor; ridicarea imaginii de sine a partenerului de viață; administrarea finanţelor în căsnicie etc.

Principiile prezentate în cadrul programelor dezvoltate de „Family Life” au la bază o perspectivă creştină, deoarece principiile biblice contribuie din plin la crearea unui climat de acceptare şi respect între soţi, oferind, în același timp, și o bază pentru creșterea unor copii sănătoși din toate punctele de vedere – fizic, mental, emoțional și spiritual.

Viziunea noastră

Credem că:

 1. Relația dintre soț și soție poate fi mult mai bună mâine decât este astăzi, iar noi ne propunem să sprijinim cât mai multe căsnicii să se bucure de unitate, armonie și înțelegere;
 2. Într-o lume dificilă, mulți părinți au nevoie de o perspectivă nouă și optimistă în vederea creșterii copiilor lor, iar Family Life contribuie cu programe practice pentru dezvoltarea abilităţilor părinților;
 3. Cea mai importantă pregătire a tinerilor care doresc să se căsătorească nu este pentru nuntă, ci pentru o căsnicie frumoasă și romantică, în mijlocul provocărilor, iar Family Life are resursele necesare pentru a-i ajuta pe tineri să pună bazele unei căsnicii durabile.
Laurențiu și Clara Bărbulescu

Laurențiu și Clara Bărbulescu

coordonatori FAMILYLIFE Romania

–       Căsătoriți de 31 de ani, trei copii adulți (27, 25 și 22 ani);
–       Absolvenți ai Facultății de Transporturi (Laurențiu), respectiv Facultatea de Medicină Carol Davila (Clara);
–       Speakeri Family Life la conferințe Weekend de neuitat și Mereu romantici;
–       Traineri certificați Prepare-Enrich;
–       Moderatori Marriage Intensive;
–       29 ani experiență în mentorarea tinerilor;
–       17 ani experiență în consilierea și mentorarea cuplurilor logodite și căsătorite.

Eugen și Nicoleta Iordache

Eugen și Nicoleta Iordache

Consilieri și organizatori evenimente

Locuiesc in Galați, sunt căsătoriți de 22 ani, au doi băieți (Naty19 ani si Tavi 15 ani).
Eugen este pastor, Nico este implicată în organizarea evenimentelor, iar împreună oferă sprijin pe teme de familie.
Pregătirea biblică și experiența în consilierea tinerilor și a familiilor, va accentua dimensiunea spirituală în relațiile de familie.
Au experiență în formarea și conducerea grupurilor mici de familie și dezvoltare personală, precum și a grupurilor “Arta Căsniciei”.
Alexandru și Simona Palade

Alexandru și Simona Palade

Consilieri și speakeri

Locuiesc în Brașov. Căsătoriți din 1990; patru copii (26, 24, 15 și 11 ani);
Absolvenți ai Facultății de Medicină Veterinară București, în 1993;
Experiență 27 ani în mentorarea tinerilor și 17 ani în consilierea familiilor;
Consilieri spirituali în cadrul programului Marriage Intensive.

Andrei & Cristina Tănase

Andrei & Cristina Tănase

coordonatori FAMILYLIFE Transilvania

Locuiesc în Cluj, sunt căsătoriți de 23 de ani au trei copii majori. Au o experiență de lucru în ONG-uri orientate pe dezvoltarea personală, mentorare și life-coaching.

Nelu & Natalia Suciu

Nelu & Natalia Suciu

consilieri și speakeri

Locuiesc în București, sunt căsătoriți de 18 ani, au doi copii (14 și 17 ani). Experiență de 21 de ani în consilierea tinerilor și a familiilor. Speakeri FAMILYLIFE la confereințele de cupluri. traineri certificați Prepare-Enrich și moderatori Marriage Intensive Program.

Ionuț & Cristina Tănase

Ionuț & Cristina Tănase

consilieri și speakeri

Locuiesc în București. Căsătoriți de 17 ani cu o experiență de 21 ani în consilierea tinerilor și a familiilor. Au doi copii de 8 și 14 ani. Consilieri și vorbitori pentru cuplurile logodite și pentru familii, certificați FAMILYLIFE, Marriage Intensive și PREPARE ENRICH.

Activitățile noastre

 

conferinţe – seminare – lectorate – mentorare

Pentru cuplurile căsătorite:
 • Conferinţa „Un weekend de neuitat” este concepută să fie un timp „de evadare”, departe de agitația orașului, în care soţul şi soţia să se focalizeze doar pe relaţia lor. Conferinţa cuprinde seminare și proiecte de cuplu, în care soţul şi soţia primesc informaţii practice, care vor ajuta căsnicia lor să devină mai bună.
 • Conferințele Arta Căsniciei” au la bază materialele Arta Căsniciei” (un set DVD-uri și manuale pentru participanți). Aceste evenimente sunt organizate atât de staff-ul Family Life, cât și de voluntarii care doresc să sprijine familiile să cunoască principiile biblice ale unei vieți de familie frumoase și puternice.
 • Serile „Mereu Romantici” constituie cadrul ideal pentru cuplurile căsătorite care vor să petreacă un timp special unul cu celălalt. Într-o atmosferă caldă și relaxantă, participanții au ocazia să audă lucruri utile oricărei căsnicii, prezentate de speakerii Family Life.
 • Grupurile de interacțiune Împreună” – S-a dovedit să familiile învață cel mai bine când comunică unele cu altele pe marginea subiectelor care le interesează. Împreună” este un manual-ghid care conține nouă sesiuni, creat pentru grupurile mici de familii care doresc să discute despre temele importante ale căsniciei: comunicare; gestionarea mâniei; prioritățile căsniciei; împlinirea reciprocă a nevoilor; roluri în căsnicie etc.
 • Programul de mentorare Prepare-Enrich” – Cuplurile logodite sau căsătorite care doresc să exploreze punctele tari și domeniile de creștere în relația lor au la îndemână un instrument eficient, construit pe o bază solidă de cercetare. Prepare-Enrich” este considerat programul nr.1 în lume pentru evaluarea și mentorarea cuplurilor logodite/căsătorite.
Pentru părinți:

Pentru părinți:

 • Lectoratele pentru părinți sunt organizate în școli și grădinițe, în parteneriat cu conducerile acestora. Părinții au nevoie de informații și încurajare pentru a dezvolta o relație de dragoste și încredere cu copiii lor, pregătindu-i să facă față provocărilor vieții. Seminarele şi proiectele pentru părinţi oferă informaţii de bază despre rolul părinților, ajutându-i să înţeleagă privilegiul de a fi tată şi mamă și să-și facă un plan în vederea dezvoltării abilităților de creştere a copiilor.
 • Workshop-urile pentru părinți le oferă acestora ocazia de a aprofunda temele abordate în cadrul lectoratelor, prin studii de caz și întrebări de discuții.
 • Mentorare: În cazul în care părinții doresc să discute cu unul dintre mentorii Family Life despre cazuri specifice din familiile lor, este oferită și această posibilitate de mentorare, prin întâlniri online sau la sediul Family Life din București (Aleea Lacul Morii, Nr.3, sector 6, București).
Pentru tinerii necăsătoriți:
 • Programul „Pregătirea pentru căsătorie”este un program de mentorare a tinerilor logodiți, care se bazează pe manualul „Pregătirea pentru căsătorie”. Acest manual conține două proiecte de lucru și opt sesiuni, care pot fi parcurse în șapte întâlniri (fizice sau online), împreună cu un cuplu de mentori Family Life.
 • Conferinţa „Pregătiți pentru a iubi cu adevărat”se adresează adolescenților și tinerilor care au nevoie de o perspectivă optimistă și realistă asupra căsniciei și familiei. Conferința are ca scop pregătirea tinerilor în vederea maturizării lor din punct de vedere emoțional, social, spiritual și al administrării finanțelor. De asemenea, în cadrul conferinței se pune accent pe explicarea principalelor roluri și responsabilități pe care le vor avea atunci când se vor căsători.
Pentru bărbați:
 • Programul „Ascensiunea” folosește ca materiale de bază 10 sesiuni video (4 DVD-uri) și un caiet de studiu. Aceste materiale au fost concepute cu scopul de a veni în sprijinul împlinirii nevoilor din viața unui bărbat. Seria „Ascensiunea” îi ajută pe bărbați să-și înțeleagă mai bine rolurile pe care le au în familie și în comunitate, să înfrunte viața cu mult curaj, să fie mai motivați să urce treptele maturității și să acționeze cu înțelepciune, în integritate. Sesiunile video „Ascensiunea” sunt folosite atât în cadrul unor conferințe/ieșiri ale bărbaților, cât și în grupuri mici.
Pentru voluntari:
Trainerii Family Life vă pot asigura instruirea necesară pentru folosirea materialelor „Arta Căsniciei”, „Ascensiunea”, „Împreună” și „Pregătirea pentru căsătorie”. În acest scop, vă rugăm să ne contactați la adresa de email: contact@familylife.ro