0%

Într-un conflict...

Într-un conflict...

Într-un conflict...

Într-un conflict...

Într-un conflict...

Cum reacționezi într-un conflict?
Într-un conflict ai tendința de a reacționa ca un STRUȚ – „Care problemă?”

Struț

Ai tendința de a-ți nega sentimentele și de a evita emoțiile altora. Îți acoperi și îți sufoci sentimentele, schimbi adesea subiectul, pretinzi că nimic rău nu s-a întâmplat. Ar fi bine să faci următorii pași: • Adevărul este că oricine devine iritat sau supărat chiar dacă nu suferă de ieșiri explozive. • Este important să înfrunți problemele care apar în relațiile tale. Este bine că ești calm. Ascultă-ți partenerul când are o problemă și fixați-vă un timp în care să abordați subiectul, după ce ai șansa să reflectezi la ce gândești și simți. • În loc să-ți îngropi propriile emoții, ia timp și întreabă-te: Cum mă simt? Ce anume mă face să mă simt așa? Spune partenerului: „Mă simt așa când tu...” Pentru a afla mai multe despre cum poți să rezolvi conflictele în relațiile de familie te așteptăm începând cu data de 27 martie 2020 la sesiunile live de pe pagina de facebook http://www.facebook.com/familylife.ro . Dă LIKE și FOLLOW pentru a fi informat despre evenimentele live ale FAMILYLIFE Romania.
Într-un conflict ai tendința de a reacționa ca un ȚAP ISPĂȘITOR – „Numai eu sunt de vină!”

țap ispașitor

Ai tendința de a accepta un comportament rău din partea altora – devenind o victimă. Iei toată vina asupra ta de fiecare dată. „E numai vina mea...., sunt inutil..., nu pot să fac nimic bine.... ”. Justifici comportamentul negativ al partenerului tău: „Ea/El are multe probleme, nu este vina ei/ a lui că ...” Ar fi bine să faci următorii pași: • Relațiile sănătoase au limite. Partenerul tău trebuie să-și asume responsabilitatea pentru emoțiile și comportamentul său, iar tu pentru ale tale. Este bine că vrei să-ți ceri iertare și că vrei să fii alături de partenerul tău, dar nu-l ajuți deloc luând toată vina asupra ta. • Nu accepta nici un fel de abuz fizic sau verbal. Pentru a afla mai multe despre cum poți să rezolvi conflictele în relațiile de familie te așteptăm începând cu data de 27 martie 2020 la sesiunile live de pe pagina de facebook http://www.facebook.com/familylife.ro . Dă LIKE și FOLLOW pentru a fi informat despre evenimentele live ale FAMILYLIFE Romania.
Într-un conflict ai tendința de a reacționa ca un ARICI - înțepător și defensiv – „Nu este vina mea!”

Arici

Ai tendința de a te retrage din conflicte „Nu vreau să vorbesc despre asta.” Faci adesea comentarii înțepătoare și sarcastice. „Tu nu vezi că ...” Devii defensiv în comunicare. „Nu este doar vina mea..., dar și tu ai făcut ..., ești la fel de rău ca....” Ar fi bine să faci următorii pași: Ascultă-ți partenerul când devine deranjat sau mânios și nu te retrage. Este bine că vrei să păstrezi pacea dar nu te speria de emoțiile puternice ale celuilalt. Poți spune: „Văd că ești supărat în legătură cu .....Ce crezi că am putea face în legătură cu asta?” Dacă ești supărat, fii onest cu tine și cu ceilalți recunoscând ceea ce gândești și simți. „Mă simt iritat când... am fost rănit de... mă simt nesigur pentru că...” Pentru a afla mai multe despre cum poți să rezolvi conflictele în relațiile de familie te așteptăm începând cu data de 27 martie 2020 la sesiunile live de pe pagina de facebook http://www.facebook.com/familylife.ro . Dă LIKE și FOLLOW pentru a fi informat despre evenimentele live ale FAMILYLIFE Romania.
Într-un conflict ai tendința de a reacționa ca un RINOCER FURIOS - Așa ești tu...., tu întotdeauna....

rinocerul furios

Ai tendința de a țipa sau de a-i intimida pe ceilalți. Adesea ești lipsit de respect, comentând disprețuitor sau punând etichete răutăcioase. „Deșteptule, îmi provoci dureri de cap......, ești atât de....” Acuzi sau învinuiești pe ceilalți pentru emoțiile tale. „Tu mă faci să mă mânii, este doar vina ta.... Știi pe ce butoane să apeși ....” Ai gânduri negative imediat. „Mă așteptam la asta din partea ta, tu niciodată..... tu mereu .... tu întotdeauna...” Ar fi bine să faci următorii pași: • Nu fii agresiv. Autocontrolul este vital pentru a nu călca în picioare emoțiile celuilalt. Este bine că vrei să aduci în discuție problemele, dar fii blând și respectuos în felul în care vorbești cu alții. • Asumă-ți responsabilitatea pentru propriile emoții. „M-am simțit furios și supărat când tu.... ” • Ascultă-ți partenerul pentru a auzi cum a văzut situația și decideți împreună cum să abordați problema. „Ce părere ai tu despre ... ce crezi că putem face cu privire la...” • Încetează să mai faci comentarii negative asupra partenerului Pentru a afla mai multe despre cum poți să rezolvi conflictele în relațiile de familie te așteptăm începând cu data de 27 martie 2020 la sesiunile live de pe pagina de facebook http://www.facebook.com/familylife.ro . Dă LIKE și FOLLOW pentru a fi informat despre evenimentele live ale FAMILYLIFE Romania.

Share your Results:

Doar spune-ne cine ești pentru a primi rezultatele!

Ai nevoie de ajutor? Comunica cu noi
Essential SSL